treintje

  • Veertje

    In Pilion kan je een trip doen met een treintje, ik vetrek 19 mei, weet iemand of dit treintje dan al rijdt????

  • Mieke

    Misschien weet het Grieks verkeers bureau meer.

    Je kan hun gewoon mailen. suc6

  • Angeliki

    http://www.travel-pelion.gr/index.php?target=topics&topic_id=48&sl=EN hier staat dus vermeld dat in de maanden juli en augustus het treintje dagelijks rijdt, maar wij waren er een aantal jaren terug in juni en toen reed het treintje in het weekend.

  • kerasia

    Het treintje rijdt in mei en juni op zaterdag en zondag en vertrekt om ca. 11 uur vanaf het stationnetje in Ano Lechonia. Loket voor kaartverkoop gaat een half uur voor vertrek open, maar zorg dat je er eerder bent om zeker te weten dat je een kaartje kunt krijgen, omdat veel mensen mee willen en het treintje heeft een beperkt aantal zitplaatsen. De verkoop van de kaartjes gaat er nogal chaotisch aan toe.

    Tijdens deze mooie rit door de natuur op de uitlopers van het Pilion gebergte, maakt het treintje een stop in het dorpje Ano Gatzea en is er gelegenheid om wat te drinken. Vervolgens gaat het treintje door naar Milies, aankomst ca. 12.45 uur. De terugrit is om ca.15.30 uur, in de tussenliggende uurtjes kun je het dorpje Milies verkennen en lunchen, het is ongeveer een kwartiertje omhoog lopen naar het dorpje vanaf het stationnetje.

    Je kunt er ook voor kiezen vanaf Milies naar Kala Nera te wandelen, dat is ongeveer 7 km.

    In juli en augustus rijdt het treintje dagelijks.

    Veel plezier!

  • maria kaptein

    En in september/ oktober ?? Want dan ga ik naar Pilion, en zou graag met het treintje mee willen ! marja

  • kerasia

    In September en Oktober op zaterdag en zondag.