pilion in augustus

  • marja

    wij zijn aan het hoogseizoen gebonden en willen graag naar pilion.

    is dit wat betreft temperatuur te doen ?

    we zijn met 7mensen en willen een app.of huis huren,heeft iemand goede suggesties ?

    groetjes marja

  • renia

    Neem eens een kijkje op www.archontiko-amalia.gr

    met 2 studios voor 2 personen en een traditioneel huis tot 6 personen. Ligt op 600 meter (niet verstikkend heet in augustus) in het dorpje Zagora aan de oostkust. Prachtig uitzicht en op loopafstand van het dorpscentrum met allerlei faciliteiten.

  • Coko

    Wij zijn in augustus in Kala Nera geweest en vonden het daar veel te druk.

    Overdag op het starnd lag het vol met dagjes mensen uit Volos en 's avonds kon je over de hoofden lopen en in de rij gaan staan voor een tafeltje.

    Als je van drukte houdt is dit een prima bestemming; maar anders zou ik zeker in augustus voor een ander dorpje in Pilion kiezen. Pilion op zich is een geweldige bestemming; veel leuke bergdorpjes, prachtig wandelgebied en heerlijke strandjes.

  • Mieke

    Zelfs Afissos was druk in Juni ( in de weekenden) met dagjes mensen uit Volos, Athene, Thessaloniki. Vele hebben daar hun tweede huis.

    Ik heb nog nooit zoveel Grieken op het strand gezien :D

    Augustus zal het zeker druk zijn als de Grieken vakantie hebben.

    Maar ook wel weer gezellig, als je een auto of scooter huurt dan vind je heus wel stille plekjes.

  • Roel

    Augustus is inderdaad de drukke maand omdat de Grieken dan zelf vakantie vieren. Een aantal jaren geleden zijn wij in Augustus in zowel Kala Nera als Afissos geweest. Met de drukte in Afissos vonden wij het reuze mee vallen. Kala Nera is wel drukker maar wij vonden het absoluut niet hinderlijk. Door de vele Grieken die er op vakantie gaan heeft het een gezellige sfeer. Gedurende de week in Kala Nera konden wij slechts 1 keer moelijk een plekje bij een restaurant vinden. Ga gewoon lekker laat eten (na 21.30 uur) en dan heb je over het algemeen nergens last van.

    Pillion is echt een aanrader. Lekker met de auto het hele gebied verkennen.