Afissos of Kala Nera

  • bob-jerry

    Hallo forum leden,

    Pilion wordt ons nieuwe reisdoel (eind september) na al een flink aantal griekse plekken te hebben bezocht. Nu twijfelen we tussen Afissos en Kala Nera als verblijfplaats. Wat wij uit de internet-speurtocht een beetje hebben kunnen opmaken is dat Kala Nera iets meer op toerisme gericht is en Afissos wat meer authentiek is. Zijn er forum leden die iets meer over beide plaatsen kunnen en willen vertellen? We begrijpen dat de beleving van een plaats erg persoonlijk is maar graag zouden gewoon wat steekwoorden en ervaringen van mensen lezen die er al geweest zijn.

    Tevens zijn tips/suggesties over accommodaties (appartement, hoeft niet luxe) erg welkom.

    Alvast bedankt voor de genomen moeite.

    Bob en Jerry

  • arkoudi

    http://www.kalifteri.com/

    Wij zijn twee keer in deze accomodatie geweest….heel netjes, zeer vriendelijke eigenares, op wandelafstand van ‘t dorpje zelf, waar je ’s morgens vers brood kunt halen en 's avonds lekker eten in één van de restaurantjes. Veel winkeltjes zijn er niet maar dat was voor ons geen bezwaar. Juist voor ons appartementje lag het zandstrand.

    Kala Nera kon ons eigenlijk niet bekoren maar meningen verschillen en dat is maar best want anders zou iedereen op dezelfde plaats zitten. Het hangt er dus vanaf wat jullie zoeken.

    Succes!

    Viviane.

  • Wim M

    Zelf zou ik (weer) voor Afissos gaan. Klein centrum en mooie ondergaande zon. In Kala Nera kom je toch wel om te pinnen.

    Kala Nera is leuk om `s middags eens te eten.

    Veel plezier,

    Wim

  • Peter

    Eind september is het toeristenseizoen grotendeels voorbij. Het is dan rustig in beide dorpen. Op het toerisme gerichte winkels en eetgelegenheden kunnen al gesloten zijn. Pilion is een schitterend wandelgebied. Vanuit Kala Nera en in iets mindere mate vanuit Afissos kun je prachtige tochten maken, onder meer naar Milies, Vizitsa en Pinakates. Veel plezier!

  • bob-jerry

    Hallo Arkoudi, Wim en Peter. Dank jullie wel voor de reacties. Inmiddels hebben we besloten dat het hoogstwaarschijnlijk Afissos gaat worden. Er lopen inmiddels een aantal aanvragen bij accommodaties.

    We zijn zeker wandelaars. We hebben Pilionwalks al ontdekt en waar we zelf graag mee werken is Wikiloc, een site waarop veel gps-wandelingen staan. Daarnaast doen we aan het zogenaamde Geocachen. Hiermee kom je ook op de meest mooie plekken.

    Tips en suggesties blijven welkom natuurlijk.

    Nogmaals dank allen en een fijn weekend gewenst!